Kunst & Poëzie

“Wonderlijk en verrassend zijn de kunstwerken en gedichten op het landgoed.”

Inspiratie

Kunst wordt op het landgoed ingezet als bron van inspiratie. Op Landgoed de Horst vindt u poëzie, objecten, beelden, foto’s en andere kunstuitingen. Deze expositie is samengesteld door curator Jan van der Veer. De expositie is veel meer dan alleen decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie.

Wisselende exposities

Kunst en cultuur helpen op eigen wijze naar de werkelijkheid te kijken en daarin onverwacht andere mogelijkheden te zien. De wisselende exposities en kunstuitingen op onze locaties zijn een voortdurende bron van inspiratie. Het ervaren van de omgeving door o.a. het lezen van gedichten biedt een andere manier van kijken.
Vanaf heden zijn de werken van Hans Wijninga te bewonderen op het Landgoed. Hans Wijninga (1965) is beeldend kunstenaar, fotografie is zijn medium. De publieke ruimte is de omgeving waarin hij zijn foto's maakt. Zijn voorkeur gaat uit naar gebieden met een hoog abstractieniveau. Hij observeert handelingen van de stedelijke mens in zijn omgeving. Naderhand maakt hij gebruik van digitale middelen om het beeld te optimaliseren.

Buitenkant

testimonial

Thank you for all the help in organizing a fantastic Offsite for us. The feedback we have had has been really excellent with people loving the location and the layout on site, as well as the facilities and definitely the Dinner in the Dark – that was a real hit!!

James Sandersen — Philips

Kamer-koffer-kunstenaar-project

Inspiratie en verwondering beleven bezoekers ook in de 40 tweepersoons hotelkamers in gebouw Eb & Vloed. In elke kamer ontvouwt zich vanaf het moment van binnenkomt een spannend verhaal in beeldende kunst, fotografie, cinema, dans, architectuur, poëzie, design, mode, literatuur, muziek, theater of filosofie. Elke kamer, met nieuwsgierig makende namen als 'Er moet Licht zijn', 'Play Time', '4.33', en 'Bij Eb is je Eiland Groter', heeft net als zijn gasten een eigen karakter en verbergt een koffer vol geheimen. Bij binnenkomst weet je: dit wordt een bijzondere ervaring. De inhoud van de kamers is niet statisch, en zal zich in de loop der tijd weer wijzigen. De kamers zijn ingericht door curator Jan van der Veer in samenwerking met verschillende kunstenaars, dichters en artiesten.

Bekijk arrangementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden
Copyright 2015 - Landgoed de Horst • Algemene voorwaarden