• Eline Peek exposeert in gebouw Banning

Eline Peek exposeert in gebouw Banning

Ben je op het landgoed, loop dan vooral even binnen in Banning (gebouw 4). Daar zijn op dit moment werken van beeldend kunstenaar Eline Peek te bewonderen.

In haar werken speelt gelaagdheid een grote rol. Eline laat zich graag meevoeren in het landschappelijke karakter van de huid die ontstaat. Deze geschilderde transparante lagen en structuren vormen als het ware landkaarten van gebeurtenissen, die iemand maken tot wie hij is. Eline zoekt naar individualiteit en schoonheid in het onvolmaakte.

Zelf vertelt ze over haar werk: “In mijn werk ben ik altijd gefascineerd door het menselijke. Mijn werk gaat over schoonheid, maakbaarheid, kwetsbaarheid en identiteit. Het spanningsveld tussen angst en wat ons bindt en verdeelt; ‘het eigene’ en ‘het vreemde’. 

Over identiteit, wie we zijn met of zonder die ander. En over waarnemen, over interpreteren en vervolgens oordelen: doe je dat binnen die paar seconden of neem je langer de tijd om het andere toe te laten? 

Ik wil raken en geraakt worden. Dat kan heel klein zijn, maar ook heel groot; verwondering, herkenning en troost.”

De werken van Eline Peek zijn nog tot en met januari 2019 te bewonderen in gebouw Banning. De expositie werd georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).