• Hoe gaat het met de moestuin op Landgoed de Horst

Hoe gaat het met de moestuin op Landgoed de Horst

Begin dit jaar hebben de deelnemers van het project ‘Aanstekelijk Tuinieren’ het onderhoud van de moestuin op Landgoed de Horst overgenomen. Het landgoed is daar heel blij mee want het is één groot succes! Sinds een lange tijd is er een flinke oogst gekomen uit de moestuin, de aardbeien blijven bijvoorbeeld maar komen. Daarnaast zijn er courgettes, snijbieten, groene pepers, uien en spitskolen geoogst. De keuken gebruikt deze eigen en verse ingrediënten veel in de huidige gerechten.

Warme zomerweken
Tijdens de afgelopen warme en droge zomerweken hebben de planten het goed gedaan. Er waren veel gezonde en stevige planten die tijdens de droogte toch zelf water uit de grond konden halen. Hierdoor is er niet heel veel extra gesproeid, alleen bij de nieuwe aanplantingen en zaaiingen, die iets meer hulp nodig hadden. Desalniettemin kwam de verkoeling en de regen als geroepen voor de planten.  

Landgoed de Horst wijn
Gaat het dan dit jaar voor het eerst gebeuren? Komt er Landgoed de Horst wijn? Afgelopen winter zijn alle druivenbomen goed gesnoeid en extra vertroeteld, waardoor de verwachting is dat er een grote oogst aankomt. Dus hebben we binnenkort eigen Landgoed de Horst wijn, wordt vervolgd…

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn ook al begonnen. De deelnemers van het project laten de sla, reepsteeltjes en kapucijners doorschieten zodat deze zaden gaan maken. De zaden worden volgend jaar gezaaid, waardoor er geen nieuwe zaden gekocht hoeven te worden.

Het verzorgen van vitale voeding staat hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die we serveren sluiten uitstekend aan op de energiebehoefte van mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren. Lees hier meer over ons culinaire concept