• Smaakparade: de smaken van deze zomer op Landgoed de Horst

Smaakparade: de smaken van deze zomer op Landgoed de Horst

Leren staat centraal op Landgoed de Horst. Het landgoed biedt niet alleen een leeromgeving voor onze bezoekers, ook de ontwikkeling van het eigen personeel is belangrijk. Om alle medewerkers kennis te laten maken met de producten en gerechten van het aankomende seizoen organiseert de keuken samen met het restaurant en onze leveranciers de Smaakparade. Tijdens deze parade wordt verteld waar de producten vandaan komen, hoe de producten het beste bereid kunnen worden, hoe de deze smaken en waarbij de smaak goed te combineren is. 

Het thema van deze Smaakparade was wildplukken. Vanuit onze groente- en fruitleverancier Rungis was Chef-kok Dave aanwezig. Dave heeft een driejarige kruidenstudie gevolgd en nam ons mee over het landgoed. Tijdens de wandeling liet Dave ons zien welke natuurlijke producten wij in het wild kunnen plukken en eten. En dat was veel, veel meer dan dat iedereen verwacht had. Op Landgoed de Horst moet er alleen op gelet worden om geen bloemen of planten dicht bij het pad te plukken, want de kans is groot dat daar nu net een hond overheen heeft geplast. 

De wildplukkentocht eindigde bij de kruidentuin, achter gebouw de Orangerie. In het middagszonnetje begon het proeven van de gerechten die de keuken had bereid. Zeewier en vis waren de hoofdingrediënten, dus waren er gerechten met coquilles, zalm, oesters en verschillende witvissen. 

De medewerkers van Landgoed de Horst waren erg enthousiast over de Smaakparade. 

‘Het was een leuke en verrassende middag. Het was leuk dat er een andere insteek was door eerst over het landgoed te lopen en te ontdekken wat het allemaal te bieden heeft. Nooit geweten dat er zoveel eetbaar is in de wilde natuur’, aldus Valerie.

‘De Smaakparade was erg leerzaam en bijzonder. Het was interessant om te zien hoe snel wij onze oer-instinkt zijn kwijt geraakt. Alle natuur die er is kunnen we gewoon eten, maar wij kijken er niet meer naar om. Daarnaast heeft de keuken weer hele inspirerende en lekkere gerechten voor bereid wat ik met veel plezier heb mogen proeven, aldus Petrouschka. 

‘Heel veel dank voor de keuken en het restaurant voor het verzorgen van een wederom geslaagde Smaakparade’, aldus Anita. 

‘De Smaakparade was een succes, waarbij we veel nieuwe dingen geleerd hebben’, aldus Agim.