Beleef de zomer op de Utrechtse Heuvelrug met leuke activiteiten

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om eropuit te gaan en te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Of u nu een dagje weg wilt of een heel weekend wilt verblijven, de Utrechtse Heuvelrug biedt volop mogelijkheden voor leuke zomer activiteiten. Lees snel verder voor de activiteiten!

 

Zin in een uitje met het hele gezin?

Bewonder het jonge Afrikaanse olifantje Bumi, sta neus aan neus met de ijsberen en bespied de bruine beren in Expeditie Berenbos. Hang de beest uit in RavotAapia, de grote overdekte speeljungle óf spring zo hoog als een ringstaartmaki op de springkussens op de Maki Lounge! Ontmoet de prachtige dieren en leer meer over hun natuurlijke leefgebied in Ouwehands Dierenpark.

Ontdek de historie in het park van Kasteel Groeneveld, waarin de Engelse in de Franse stijl overloopt. Een buitenactiviteit voor het hele gezin. De tuin is gratis te bezoeken, de parkfolder met plattegrond en achtergrondinfo is te verkrijgen bij de informatiebalie à € 1,-. Wie houdt er niet van bloemen? Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vindt in Leersum weer het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug plaats: Het Bloemencorso van Leersum! Kom genieten van mooie praalwagens, een braderie, een horecaplein en verschillende activiteiten voor jong en oud! 

 

Wilt u in de omgeving er op uit? De volgende activiteiten staan in de zomer op de planning.

Midden in de gemeente Driebergen-Rijsenburg ligt verscholen tussen bebouwing en bossen een oud landgoed. Daar vind je de Tuinen van Kraaybeekerhof met hun biologisch-dynamisch karakter. Naast de bloemenpluktuin en de bijentuin is er een theetuin . Daar kunt u tussen 1 mei en 1 oktober volop genieten van het prachtige terras onder de overkapping en de picknickbankjes in de tuin.

Zoekt u iets leuks voor de avond? Boek dan een avondvaart met de blauwe bever vanaf Rhenen Oostwaarts. In de avond heerst de rust op en langs de Rijn. Vanaf het vertrek uit Rhenen geniet u van het mooie rivierlandschap, wat een sprookjesachtig tafereel op kan leveren. Een gids aan boord geeft uitgebreide uitleg over bezienswaardigheden langs de rivier en haar oevers, over flora en fauna en over het waterbeheer.

 

Sportieve activiteiten in de Utrechtse Heuvelrug

Een leuke activiteit met een groep is Klompengolf bij Hoeve Ravenstein. Klompengolf is een balspel. Het doel is om een grote leren bal met een golfstick bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden. Klompengolf heeft 12 holes, een ronde duurt ongeveer 1 uur en een team bestaat uit maximaal 5 personen. Met zijn allen het erf ontdekken, dwars door de landerijen struinen en onderweg de koeien tegenkomen! En dat alles met een spannend wedstrijdelement. Leuker kan het niet worden!

Liever een actief uitje in combinatie met een mooie omgeving? Wees welkom bij Kanoverhuur Scherpenzeel! Kanoverhuur Scherpenzeel bevindt zich halverwege Amersfoort en Rhenen. Ze noemen het zelf de mooiste plek om te kanoën in Midden Nederland. Kom jij het ook ontdekken? Ook kunt u de 700 jaar oude Domtoren via de eeuwenoude trap beklimmen. Tijdens deze rondleiding neemt de gids u mee op een tijdreis door de Domtoren. Op verschillende verdiepingen vertelt de gids meer over deze hoogste kerktoren van Nederland.