De leukste lente activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug

De lente is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om eropuit te gaan en te genieten van de bloeiende natuur. Of je nu een dagje weg wilt of een heel weekend wilt verblijven, de Utrechtse Heuvelrug biedt volop mogelijkheden voor leuke lente activiteiten. Kunst, gezelligheid of rust, er is voor ieder wat wils. Dus pak je agenda erbij en plan je volgende uitje naar deze prachtige regio in het midden van het land.

Een absolute aanrader is de Beeldenroute bij Slot Zeist

Deze permanente expositie van beelden is een prachtige manier om kunst te combineren met een mooie wandeling door de bosrijke omgeving. En als je toch in de buurt bent, dan is een bezoek aan het Nationaal Militair Museum zeker de moeite waard.

Vergeet niet om ook te genieten van de prachtige omgeving tijdens je verblijf op de Utrechtse Heuvelrug: wie juist op zoek is naar rust en ontspanning, kan terecht bij de pluktuin. Hier kun je je eigen boeket plukken en je eigen kruiden oogsten. Ideaal voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van alledag.

Van 18 mei t/m 18 juni is er de Maaltuin bij Paleis Soestdijk in Baarn. Geniet van de rijke geschiedenis en maak kennis met de duurzame toekomst van Paleis Soestdijk. Strijk neer om koninklijk te genieten van een bijzonder 5 gangendiner, volledig geïnspireerd op deze indrukwekkende locatie. Inclusief live muziek en heerlijke wijnen. Het diner is inclusief drankenarrangement en is de boeken voor de prijs van € 99,95 - € 104,95 per persoon iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 

Wil je optimaal genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft?

Boek dan een heerlijke overnachting in het bos bij Landgoed de Horst. Huur een fiets en een picknickmand, zodat je eropuit kunt trekken en deze lente optimaal kunt genieten van de natuur. Na een actieve dag in de buitenlucht kun je tot rust komen in een van onze comfortabele kamers. Maar ga ook eens op ontdekkingstocht op het Landgoed zelf. Verspreid over het landgoed vind je inspirerende kunst en gedichten. 

Wil je nog meer van de Utrechtse Heuvelrug ontdekken? Combineer jouw lente activiteiten dan met een bezoek aan het bruisende Utrecht. De stad biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de Utrechtse Heuvelrug. Er is genoeg te zien en te doen in deze prachtige regio!