Expositie

Er is een nieuwe expositie gestart bij Landgoed de Horst van Emmy Beenken. De expositie loopt van 28 augustus tot en met 25 december 2023.

 

Emmy Beenken kreeg de vraag of ze twee muurschilderingen wilde maken in de expositieruimte. Nu bevat deze ruimte al veel beeldelementen van zichzelf. Zoals pilaren, donkerblauwe vloerbedekking, een driehoekige lichtschacht en de opvallende lampen die voor de muren hangen waar de schilderingen zouden komen.

In de ruimte is een groot gebaar nodig wat tegenwicht kan bieden. Het hele muurvlak doet mee doordat er strepen vanuit de randen naar binnen werken. Er bleven twee uitdagingen voor Emmy over. In het midden van het vlak was er nog een vorm nodig en de lichten hingen in de weg. Zo is er bedacht om de lichten als figuranten te gebruiken.

Is uw interesse gewekt? Meer werk van Emmy Beenken vindt u op haar website: www.emmybeenken.nl of volg haar op Instagram: emmybeenken. Voor een atelier bezoek of meer informatie kan u Emmy persoonlijk benaderen via het volgende mailadres: ecbeenken@hotmail.com.