Nieuwe expositie van Lizette Bazuin

Er is een nieuwe expositie gestart bij Landgoed de Horst. Van januari tot mei 2024 zijn de schilderijen van Lizette Bazuin op het landgoed te bewonderen.

krabbepootje Lizette Bazuin

Lizette Bazuin: '' Ik jut graag langs de vloedlijn. In praktisch ieder schelpje, diertje of skeletje zie ik het wonderlijke van het universum. Bekijk je iets kleins voor de verandering eens met aandacht van heel dichtbij, of met een vergrootglas of microscoop, dan kun je je verwonderen over de vormen, kleuren en wendingen die je anders niet zou zien. Het geeft een nieuwe kijk op iets wat bekend leek maar wat toch anders is. De details waar je anders nooit de tijd voor nam. Je kunt je ook zelfs verliezen in het filosofische ‘zo boven, zo beneden’ idee.

Kleine gevonden voorwerpen schilderen is ook een poging om vast te houden wat ooit was, herinneringen, de strijd tegen vergankelijkheid, vasthouden van wat eens zo mooi was. Alles wat je wilt vasthouden en bewaren, ontglipt je immers. Soms vind ik verscheurde foto’s van tieners tussen het zeewier, wat voor drama is hier gepasseerd? Of verstarde, dode krabbetjes. Zeesterren. Een dode meeuw na een storm. Alles vertelt stilzwijgend zijn verhaal. Dat intrigeert mij.

Intrigeert het jou ook als je erbij stilstaat?''