terug naar blog

Tip van de Partymanager: gebruik je wandeling optimaal

Graag stellen we Barbara Berkelaar voor, zij is de nieuwe Partymanager op Landgoed de Horst. Barbara is verantwoordelijk en het eerste aanspreekpunt bij alle events op het landgoed. Vanaf nu deelt Barbara elke maand leuke weetjes en tips die je kunt gebruiken bij het organiseren van een evenement. Doe er vooral je voordeel mee! Deze maand gaat het over het selecteren van een locatie met subruimtes. 

Een belangrijke factor bij het zoeken naar een congreszaal is dat de zaalcapaciteit past bij het gewenste aantal personen. Naast een grote zaal voor het plenaire deel komt het vaak voor dat er ook ruimtes nodig zijn voor werkgroepjes en workshops, hiervoor is de aanwezigheid van subzalen essentieel. De buitenruimte van het landgoed kun je optimaal gebruiken tijdens het lopen naar de verschillende subruimtes. Barbara heeft een paar inspiratie mogelijkheden voor het benutten van de looptijd.  

Inspireren 

Zit er een brainstormsessie in het programma? Daarbij is inspiratie vaak een belangrijk element. Op het landgoed kun je geïnspireerd raken door de verschillende kunstwerken en de Learning Lane. De Learning Lane is de rode draad op het landgoed dat alles met elkaar verbindt. De weg heeft geen rechte lijn, maar is juist kronkelend. Dit staat symbool voor de manier waarop wij leren: met vallen en opstaan, nooit in een rechte lijn. 

Netwerken

Laat je evenementgasten elkaar beter leren kennen tijdens het lopen over het landgoed, door juist een net iets langere wandeling te maken naar de workshopruimte. Op deze manier raakt men vanzelf met elkaar in gesprek. 

Ontspannen 

Als je fysiek en/of mentaal veel van je gasten gaat vragen, dan is een rustgevende en groene omgeving de ideale oplossing. Landgoed de Horst biedt hier talloze mogelijkheden voor. Kies bijvoorbeeld voor een korte wandeling langs diverse gebouwen op weg naar een subruimte of maak een lange boswandeling door het 12 hectare bos op het landgoed. 

Snelheid 

Wil je niet dat je gasten te lang onderweg zijn omdat je een strak programma hebt? Kies dan logischerwijs voor een locatie waarbij de plenaire ruimte en subruimtes dicht bij elkaar liggen. 

Barbara Berkelaar is Partymanager op Landgoed de Horst. Zij begeleidt de klanten die een evenement organiseren op het landgoed vanaf het voortraject tot de evaluatie. Tevens is zij op de dag van het event aanwezig om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Ook jouw congres op Landgoed de Horst? Bekijk hier de congreszaal Maitland.

terug naar blog