Wandelroutes in Utrecht: Verken de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug

Oktober is de perfecte maand om lekker te wandelen door de natuur. De herfst is begonnen, de bladeren vallen van de bomen en de temperatuur is gezakt. Een goede reden om lekker een rondje te lopen door de natuur. Alle drukte van de afgelopen maanden even achterlaten en ontspannen.

Als je op zoek bent naar een prachtige wandelroute in de omgeving van Utrecht, dan is Landgoed de Horst een fantastisch start- en eindpunt. Het Landgoed heeft een prachtig bosrijke omgeving waar je goed te voet kan komen. Bij Landgoed de Horst kan je gratis parkeren om zo een leuke wandelroute te beginnen.

Er zijn tal van prachtige wandelroutes in de omgeving van Landgoed de Horst

Een leuke route is Vennetje het Heihuis – Brede laan met grote bomen. Dat is een wandelroute door de mooie bossen en velden die de omgeving te bieden heeft. Onderweg zijn er verschillende bankjes te vinden om even van het uitzicht te genieten. Het is een route met open velden, mooie bospaden en zandgebieden. Deze route is 12,5 kilometer en heeft een duur van 03.15 uur. 

Voor wie een minder lange wandeltocht wilt maken is er de route Vennetje het Heihuis – Hoog moersbergen. Deze route heeft ook mooie bossen en prachtige open velden. Het enige verschil is dat deze route korter is. Zo krijg je de mooie omgeving mee met minder kilometers. De wandelroute is 10,9 kilometer en een duur heeft van 02.48 uur. Deze route laat je kennismaken met Driebergen en de directe omgeving.               

Er is ook een route voor de enthousiaste wandelaar, namelijk Bornia – Opstapje naar begrazingsgebied. Deze route neemt je mee door Driebergen centrum om daarna de natuur in te gaan. Deze route gaat naar de andere kant van het bos. Dit bosgebied ligt op de grens van Driebergen en Zeist. Dit is een route van 15,9 kilometer en heeft een duur van 04.04 uur.  

Bestel een koelrugzak gevuld met eten en drinken voor onderweg

Deze wandelrugzak kan je bestellen bij de receptie voordat je gaat beginnen aan een van de routes. Deze koelrugzak is gevuld met lekkere broodjes, drinken en fruit. Handig en lekker voor onderweg. 

Wil je graag meer weten over de prachtige wandelroutes in de omgeving van Utrecht? Neem dan contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden voor een onvergetelijke wandelervaring op de Utrechtse Heuvelrug.