Maatschappelijk verantwoord

"Landgoed de Horst denkt na over de toekomst."

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Landgoed de Horst denkt aan de toekomst. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn verweven in onze dagelijkse werkzaamheden en dienstverlening. Landgoed de Horst voldoet aan meer dan de basisvereisten en is op dit gebied voorloper in de branche. Op Landgoed de Horst, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. Wij geven graag het goede voorbeeld!

Duurzaam werken

Duurzame inzetbaarheid, onze maatschappelijke betekenis, bijzonder talent en kansen bieden vinden wij bij Landgoed de Horst erg belangrijk. Daarom zijn wij een leerbedrijf. Op Landgoed de Horst, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. We laten graag aan de volgende generaties zien wat we hier doen.
Jaarlijks zijn er zo'n 20 leerlingen en stagiaires werkzaam op Landgoed de Horst. Zij worden intensief begeleid door onze leermeesters op verschillende afdelingen. Ook stellen wij werkplekken beschikbaar voor mensen met een beperking, Wajong’ers of als ervaringstraject voor langdurig werklozen, met als doel hen daarna in de arbeidsmarkt te plaatsen.

Keurmerken

Landgoed de Horst is in het bezit van ISO 26000 en ISO 14001 certificering.
- ISO 26000 is een internationale richtlijn voor het implementeren van MVO in een organisatie. Het geeft bedrijven een normatief kader om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden zelf te bepalen en geeft adviezen over het structureel invoeren van MVO.
- ISO 14001 is de internationale specificatie voor een milieumanagementsysteem. Deze norm helpt om milieurisico’s te identificeren, prioriteren en managen als onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ook zijn wij hartstikke trots op onze Golden Green Key. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk toont aan dat de deelnemers er alles aan doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Als Gold Member voldoen wij aan de hoogste standaardeisen.

 

Voedingsmiddelen

Wij streven naar een gebruik van 100% duurzame inkoop (biologisch/MVO/fairtrade) van onze Food & Beverage producten. Het huidige percentage ligt op 86%. Daarnaast gebruikt Landgoed de Horst kruiden uit de eigen kruidentuin, slingeren we honing uit  onze bijenkorven en serveren we in het oogstseizoen druiven uit eigen tuin.

Parkeren & vervoer

Op onze parkeerplaats beschikken wij over laadpunten voor elektrische auto's. Wij stimuleren onze gasten met het openbaar vervoer te komen. Daarom bieden we samen met hotels in de omgeving een groene shutllebus, die tussen treinstation Driebergen-Zeist en de verschillende hotels pendelt.

Onze bijdrage aan de maatschappij

Landgoed de Horst en de medewerkers leveren een actieve bijdrage aan maatschappelijke lokale initiatieven rondom leren. Ook organiseren wij in samenwerking met landgoedpartners en andere organisaties Kinderfestivals voor langdurig zieke kinderen, kinderen met autisme en kinderen van vluchtelingen. We nodigen dan ook altijd kinderen uit de buurt uit. Onze medewerkers ervaren hun bijdrage aan dit soort events als buitengewoon inspirerend en leerzaam.

Leveranciers keuze

Bij de keuze van leveranciers kiezen we bewust voor leveranciers met een duurzaam product dat is bereid onder de juiste omstandigheden. Ook kiezen we zoveel mogelijk voor leveranciers uit de directe omgeving om zo de CO2-uitstoot te beperken.

  • 100% FSC. Daar waar mogelijk gebruiken we gerecycled papier
  • Landgoed de Horst betrekt 100% groene energie van Eneco
Copyright 2017 - Landgoed de Horst • Algemene voorwaarden