Ontdek Landgoed de Horst

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Vraag direct een offerte aan

Geheel vrijblijvend.

Offerte aanvragen

Over ons

Landgoed de Horst biedt ruimte en rust om te ontwikkelen.  Op onze trainingslocatie vind je een omgeving waar je meer uit jezelf en je medemens haalt. Hier is het fijn om te leren, te ontmoeten, te vieren en te overnachten in het hotel. Het bos geeft je de rust om te kunnen reflecteren en te focussen op je eigen leerontwikkeling. 

Over Landgoed de Horst

De rijke historie van Landgoed de Horst gaat terug tot 1835. Een rentenier uit Zeist kocht een oude boerderij met omliggend land. Hij liet een langgerekt herenhuis op het terrein bouwen. Het landgoed kwam na de Tweede Wereldoorlog in handen van Stichting Kerk en Wereld, nadat het verschillende keren van eigenaar was gewisseld. In april 2001 werd het officieel van de Baak. De Baak maakte van deze bijzondere locatie een kennisdorp waar leren en werken in een inspirerende, kunstzinnige en natuurrijke omgeving centraal staan. Het oorspronkelijke landhuis werd in ere hersteld en is nu dé ontmoetingsplaats van Landgoed de Horst.

landgoed de horst OUD-1440
Landgoed De Horst - lowres-33-2

Plek van inspiratie

Op Landgoed de Horst vind je op onverwachte plekken inspiratie. Vind de stilte tijdens een bezinnende wandeling door het bos en laat je verrassen op een van de plekken met historische waarde. Laat je voeten eens stilstaan terwijl je over de vijver staart. Of maak ruimte in je hart voor een gedicht. Tot slot dagen we je uit om je zintuigen aan het werk te zetten als je de kunstexpositie bij de leerruimten bezoekt.

Ook op onze hotelkamers vind je inspiratie en kunst terug. Onze solo compact kamers zijn voorzien van een kamer-koffer-kunstenaar project. Open de koffer en er ontstaat een spannend verhaal van beeldende kunst, fotografie of muziek. 

In 2020 is gebouw Blauwgedicht getransformeerd zodat er meer verbinding met buiten gecreëerd wordt. De nieuwe ruimten zijn vernoemd naar de Muzen en hun inspirerende eigenschappen.

‘Key’ tot een betere wereld

Wij hebben de Golden Green Key ontvangen. Een internationaal keurmerk voor vooruitstrevende duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Organisaties die oog hebben voor hun omgeving en schade aan natuur en milieu proberen te voorkomen. Een Golden Green Key ontvang je alleen als je aan de hoogste standaardeisen voldoet. En dat doen wij met plezier.

Met ingang van 1 januari 2022 werken wij samen met Hotels for Trees en planten wij een boom wanneer een gast tijdens een meerdaagsverblijf er voor kiest om geen schoonmaak of handdoek verschoning te ontvangen.  

Landgoed De Horst-44-1440
Landgoed_diner_mei24_highres (10)

Culinair genieten in ons restaurant

Puur, eerlijk, maar vooral heel lekker. Goede voeding draagt bij aan een vitaal gevoel. Onze ervaren koks bereiden elke dag een duurzaam, voedzaam en lekker buffet wat bij voorkeur gemaakt is van duurzame, biologische en streekproducten.

Landgoed de Horst beschikt over een eigen moestuin en wij hebben eigen bijenkassen staan. Onze chef heeft zich het vak van imker eigen gemaakt en verwerkt zo onze eigen honing en vers geteelde kruiden in de gerechten. 

Wil je liever iets anders dan dineren in het restaurant? Onze chefs denken graag met je mee om de presentatievorm af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan een picknick, lunchpakketjes, barbecue of kookworkshop. Daarnaast bieden wij een A La Carte diner aan op de vrijdag- en zaterdagavond in ons restaurant. 

Werken bij Landgoed de Horst

Ons hospitality-team bestaat uit verschillende talenten. Mensen met een gastvrij hart, die elke dag alles uit zichzelf halen om de ervaring van onze gasten optimaal te maken.

Voel jij je thuis in zo'n team? En lijkt het je heerlijk om op een groot landgoed in het bos te werken? Bekijk dan even onze vacatures.

Wij zijn altijd op zoek naar talent! Of je nu nog op school zit, net klaar bent of al wat jaren ervaring hebt, neem contact met ons op en wij kijken wat er mogelijk is en of we een passende functie voor jou hebben. 

Schermafbeelding 2021-01-16 om 10.58.47

Welke richting past bij jou?

Een offerte op maat aanvragen

Leuk dat je overweegt om je training of vergadering op ons landgoed te organiseren. We denken graag met je mee en vertellen je met plezier alles over de mogelijkheden voor jouw training of vergadering. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Inspiratie

Nieuwe expositie van Lizette Bazuin

Er is een nieuwe expositie gestart bij Landgoed de Horst. Van januari tot mei 2024 zijn de schilderijen van Lizette Bazuin op het landgoed te bewonderen.

»

Expositie

Er is een nieuwe expositie gestart bij Landgoed de Horst van Emmy Beenken. De expositie loopt van 28 augustus tot en met 25 december 2023.

»

Kunst, voer voor inspiratie

Kunst neemt een belangrijke plek in op Landgoed de Horst. Wij proberen de gasten te prikkelen door op verschillende en soms verrassende plekken kunst te tonen.

»