7 tips voor het organiseren van een congres

Samen met de Meetings & Events planners van Landgoed de Horst kun je ervoor zorgen dat ook jouw congres een succes wordt.

Vraag een offerte aan

Het plannen van een congres kan een uitdagende onderneming zijn, maar met nauwgezette voorbereiding en oog voor details kan het een waardevolle en succesvolle ervaring worden. Het organiseren van een congres kan overweldigend lijken, vooral als je streeft naar het onderscheidend maken ervan om de aandacht van potentiële deelnemers te trekken.

Met de expertise van de Meetings & Events planners van Landgoed de Horst, kun je er zeker van zijn dat jouw congres een succes wordt.

7 tips voor het organiseren van een congres

  1. De eerste stap is het vinden van een geschikte locatie voor het congres. Deze locatie moet voldoende ruimte bieden voor het verwachte aantal deelnemers en alle benodigde faciliteiten zoals een podium, microfoon en projector hebben.
  2. Nadat de locatie is gekozen, is de volgende stap het promoten van het evenement. Dit kan worden gedaan via sociale media, flyers en mond-tot-mondreclame. Het opstellen van een gedetailleerde agenda voor het congres is ook essentieel om ervoor te zorgen dat alle deelnemers weten wat ze kunnen verwachten en om een soepele uitvoering van het evenement te garanderen.
  3. Het uitnodigen van gerenommeerde sprekers zal het congres extra geloofwaardigheid en professionaliteit geven, en kan helpen om meer deelnemers aan te trekken.
  4. Maak gebruik van sociale media om het congres te promoten op platforms zoals LinkedIn en Facebook, en overweeg om advertenties te plaatsen in relevante publicaties om een breder publiek te bereiken.
  5. Het organiseren van het congres op een unieke locatie in het bos kan de interesse van deelnemers wekken en een buzz rond het evenement creëren. Als het een tweedaags congres betreft, is een locatie met bijbehorend hotel een must, zoals bij Landgoed de Horst waar eenpersoons- en tweepersoonskamers beschikbaar zijn voor deelnemers.
  6. Het plannen van boeiende activiteiten en netwerkmogelijkheden naast de hoofdevenementen van het congres kan de deelnemers een extra ervaring bieden. Bij Landgoed de Horst kunnen gasten bij mooi weer genieten van een drankje op het exclusieve dakterras van de congreszaal.
  7. Zorg na afloop van het evenement voor een follow-up door bedankbriefjes te sturen of een enquête onder de deelnemers te houden om hun feedback te verzamelen en ervoor te zorgen dat ze een positieve ervaring hebben gehad.
maitland-binnen
Sfeer Buiten 2
Theater 7

Hoe zorg je voor een geslaagd congres?

Naast het vinden van de juiste locatie en het regelen van alle logistieke details, is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat je evenement goed wordt bezocht en dat de deelnemers een positieve ervaring hebben. Door vroeg te beginnen met het plannen van het congres, heb je ruimschoots de tijd om de perfecte locatie te vinden. Het kiezen van een unieke locatie voor het congres kan de anticipatie onder deelnemers vergroten zodra ze arriveren.

Door voldoende tijd te besteden aan het organiseren van het congres, zorg je indirect voor een soepel registratieproces en een comfortabele en uitnodigende conferentieruimte voor jouw deelnemers.

Het loont om aandacht te besteden aan details

Zelfs kleine details kunnen een aanzienlijk verschil maken bij het organiseren van evenementen. Van drukwerk tot naamkaartjes, het zorgvuldig inrichten van een congres met oog voor detail zal ervoor zorgen dat de deelnemers het evenement ervaren en herinneren als een professionele en leerzame gelegenheid.

Bij het plannen van een congres is het van onschatbare waarde om professionele ondersteuning in te schakelen. Bij Landgoed de Horst staan we klaar met onze faciliteiten, diensten en ons unieke congrescentrum, Maitland.

Gelegen te midden van de bossen, is Maitland een unieke locatie. Centraal gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, is het gemakkelijk bereikbaar voor alle deelnemers. Daarnaast beschikt de locatie over break-out zalen voor kleinere groepen, waar vergaderingen, brainstormsessies, presentaties en besprekingen kunnen plaatsvinden met alle benodigde faciliteiten binnen handbereik.

In tegenstelling tot veel andere conferentiecentra, is Maitland voorzien van ramen. Dankzij het bijzondere ontwerp van onze congreslocatie komt er veel natuurlijk licht binnen. Bovendien biedt het ruime dakterras van Maitland de perfecte plek om tijdens pauzes of na afloop van het congres drankjes en hapjes te serveren.

Landgoed De Horst-14-1440-856

Aansluitend walking diner

Na een lange dag vol conferenties is het heerlijk om de dag af te sluiten met een informele netwerkborrel of diner. Een walking diner biedt in dit opzicht meer flexibiliteit dan een traditioneel zittend diner. Gasten kunnen ontspannen praten en genieten van een scala aan smakelijke hapjes, waardoor ze met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Het informele karakter van een walking diner moedigt interactie aan en zorgt voor een ontspannen sfeer, waardoor het de perfecte afsluiting vormt van een enerverende dag vol activiteiten.

Party
UNIGLOBE_Congres 2019_A3A5914

Succesfactoren bij het organiseren van een congres

Congressen bieden een uitstekende gelegenheid om jouw organisatie, kennis, diensten of producten onder de aandacht te brengen bij nieuwe en potentiële partners, klanten en belanghebbenden. Het organiseren van een congres kan echter een complexe en veeleisende taak zijn, waarbij veel factoren moeten worden overwogen om ervoor te zorgen dat het evenement succesvol verloopt. Deze 7 tips helpen je om het tot een groot succes te maken.

Als je behoefte hebt aan advies of ondersteuning bij het plannen van je volgende congres, staan we klaar om je te helpen. We bieden diverse arrangementen aan, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen arrangement samen te stellen voor het beste resultaat. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We kijken ernaar uit om van je congres een succes te maken!

Vraag een offerte aan

Leuk dat je overweegt om je training of vergadering op ons landgoed te organiseren. We denken graag met je mee en vertellen je met plezier alles over de mogelijkheden voor jouw training of vergadering. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen