7 tips voor het organiseren van een congres

Samen met de evenementenplanners van Landgoed de Horst kun je ervoor zorgen dat ook jouw congres een succes wordt.

Vraag een offerte aan

Het organiseren van een congres kan een uitdagende taak zijn, maar met zorgvuldige planning en aandacht voor details kan het een succesvolle en lonende ervaring worden. Een congres organiseren kan overweldigend lijken, vooral wanneer je probeert het congres op te laten vallen door het onder de aandacht te brengen van potentiële bezoekers.

Samen met de evenementenplanners van Landgoed de Horst kun je ervoor zorgen dat ook jouw congres een succes wordt.

7 tips voor het organiseren van een congres

  1. De eerste stap is het bepalen van een geschikte locatie. De congreslocatie moet groot genoeg zijn voor het verwachte aantal aanwezigen, en het moet alle nodige voorzieningen hebben, zoals een podium, microfoon en projector.
  2. Als de congreslocatie eenmaal gekozen is, is de volgende stap het promoten van het evenement. Dit kan via sociale media, flyers, en mond-tot-mondreclame. Tenslotte is het belangrijk om een agenda voor het congres op te stellen. Dit zal ervoor zorgen dat alle aanwezigen weten wat ze kunnen verwachten en dat het evenement soepel verloopt.
  3. Nodig bekende sprekers uit. Zij zullen je congres extra geloofwaardigheid en professionaliteit geven. Ook kun je erop rekenen dat je op deze manier meer aanwezigen aantrekt.
  4. Maak gebruik van sociale media. Promoot je congres op sociale media platforms zoals LinkedIn en Facebook om een breder publiek te bereiken. Overweeg advertenties te publiceren in relevante publicaties.
  5. Organiseer het congres op een unieke locatie in het bos. Dit maakt het interessanter voor de aanwezigen en helpt een buzz rond het evenement te creëren. Ben je van plan om een tweedaags congres te organiseren? Dan is een congreslocatie met hotel een must. Bij Landgoed de Horst kun je een- en tweepersoonskamers boeken aansluitend op jouw congres of conferentie.
  6. Organiseer enerverende activiteiten en netwerkmogelijkheden. Overweeg om, naast de belangrijkste evenementen op het congres, sociale bijeenkomsten of andere activiteiten te organiseren waar de deelnemers van kunnen genieten. Wist je dat gasten van Landgoed de Horst bij mooi weer een drankje kunnen drinken op het exclusieve dakterras van onze mooie congreszaal?
  7. Zorg voor een follow-up na het evenement. Zorg ervoor dat je na het congres bedankbriefjes stuurt of een enquête houdt onder de deelnemers om hun feedback te krijgen en te verzekeren dat ze een positieve ervaring hadden.
maitland-binnen
Sfeer Buiten 2
Theater 7

Hoe zorg je voor een geslaagd congres?

Naast het feit dat je de juiste locatie moet vinden en ervoor moet zorgen dat alle logistieke details zijn geregeld, moet je er ook voor zorgen dat je evenement goed bezocht zal worden en dat de deelnemers een positieve ervaring zullen hebben. Wanneer je vroeg begint met het plannen van het congres, heb je ruim de tijd om de perfecte congreslocatie te vinden. Een congres organiseren op een unieke locatie zorgt ervoor dat deelnemers er bij aankomst al meteen zin in hebben.
Wanneer je de tijd neemt om een congres te organiseren, zorg je er indirect voor dat het registratieproces vlot en efficiënt verloopt, en dat de gekozen conferentieruimte comfortabel en uitnodigend is voor jouw deelnemers.

Het loont om aandacht te besteden aan details

Kleine aspecten kunnen een groot verschil maken als het om evenementen gaat. Van drukwerk tot naamkaartjes, wanneer je het congres goed inricht en rekening houdt met de details, zullen deelnemers het congres beleven en herinneren als een professionele en leerzame gelegenheid.
Als je een congres plant, is het het waard om een professionele partij in te schakelen om je te ondersteunen bij het organiseren ervan. Landgoed de Horst doet dat graag in de vorm van onze faciliteiten, dienstverlening en ons unieke congrescentrum Maitland.


Gelegen in het hart van de bossen, is deze locatie enig in zijn soort. Maitland ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor aanwezigen. De locatie beschikt ook over break-out zalen als er behoefte is om in kleinere groepen bijeen te komen. Vergaderingen, brainstormsessies, presentaties en besprekingen kunnen hier gehouden worden met alle faciliteiten binnen handbereik.


Maitland heeft, in tegenstelling tot veel conferentiecentra, ramen. Dankzij het bijzondere ontwerp van onze congreslocatie valt er veel natuurlijk licht binnen. De patio op het dak van Maitland is ruim genoeg om er tijdens de pauze, of na het congres drankjes en hapjes te serveren.

Landgoed De Horst-14-1440-856

Aansluitend walking diner

Na een dag een congres gehad te hebben is het fijn om af te sluiten met een netwerkborrel of diner. Een walking diner biedt in dit geval meer mogelijkheden dan een traditioneel diner. Door de inzet van een walking diner kunnen de gasten nog even napraten en met een gevulde maag naar huis. 

Party
UNIGLOBE_Congres 2019_A3A5914

Succesfactoren bij het organiseren van een congres

Congressen zijn een geweldige manier om jouw organisatie, kennis, diensten of producten onder de aandacht van nieuwe en potentiële partners te brengen. Het kan tijd en moeite kosten om een congres tot in de details te organiseren: met deze 7 tips voor het organiseren van een congres kan het absoluut een succes worden.


Als je advies of ondersteuning kunt gebruiken bij het organiseren van je volgende congres, neem dan contact met ons op - we helpen je graag. We bieden een verscheidenheid aan arrangementen. Voor succes bij het organiseren van een congres ben je vanzelfsprekend vrij om je eigen arrangement samen te stellen. Vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Leuk dat je overweegt om je training of vergadering op ons landgoed te organiseren. We denken graag met je mee en vertellen je met plezier alles over de mogelijkheden voor jouw training of vergadering. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen