Water besparen

Per 1 januari start Landgoed de Horst een campagne in samenwerking met Made blue. Made Blue is een organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Ze werken samen met ambassadeurs en donateurs, daarnaast bieden ze hotels, restaurants, kantoren en bedrijven ook de mogelijkheid om samen te werken.

istockphoto-490400030-612x612 (1)

(Warm) water is voor Hotels een groot energiegebruiker, helemaal met de huidige energieprijzen. Gemiddeld genieten hotelgasten maar liefst 7,5 minuten van een douche op een hotelkamer. Daarbij komt nog het water uit de kraan bij de wastafel en het spoelen van het toilet.

Landgoed de Horst is actief bezig met duurzaamheid. Naast de samenwerking met Hotel for Trees gaan we nu een samenwerking aan met Made blue. Op die manier wordt duurzaamheid gecombineerd met een mooi doel.

Als de hotelgasten water besparen doneren wij een bijdrage aan een drinkwaterproject. Zo zorgt elke overnachting voor een hele dag schoon drinkwater voor een gezin in bijvoorbeeld Uganda of Bangladesh. Door middel van communicatiematerialen zoals stickers, deurhangers of handdoeken kaartjes brengen wij de boodschap water besparen over op de hotelgast. Zo kan de hotelgast kiezen om mee te werken aan dit duurzaamheidproject.